Links

Op deze pagina vind je handige links om je op de hoogte te stellen van actualiteiten met betrekking tot Rusland of om je Russisch te oefenen. Je kan hier namelijk gratis of makkelijk toegankelijke hulpmiddelen vinden, als hulp bij de studie in het algemeen of voor het leren van Russisch. Deze lijst is áltijd onder constructie. Heb je links die je met je medestudenten wil delen? Stuur deze dan naar: webcie@mostleiden.nl

Hulpmiddelen voor het leren van Russisch
Duolingo heeft een goede basiscursus Russisch voor zowel absolute beginners als mensen die hun vaardigheden op willen poetsen.
Memrise heeft twee cursussen Russisch en ook een grote collectieve oefeningen, die zich richten op individuele aspecten van de grammatica en vocabulaire.
Teach2000 is een gratis programma waarmee het mogelijk is om woordenlijsten te maken en je op verschillende manieren te laten overhoren.
Wrts is een site waar je je woordenschat mee kan oefenen via woordenlijsten. Er zijn ook woordenlijsten die gemaakt zijn door studenten Russisch uit Leiden te vinden.
Академик is een collectie van woordenboeken die je allemaal tegelijkertijd kan doorzoeken. Zeer handig als je een obscuur woord of archaïsme moet vinden!
De website van professor Jos Schaeken heeft een selectie van grammaticaoefeningen over de vervoeging van werkwoorden en over naamwoorden.
De website Russisch in Rusland heeft een snelle uitspraakgids voor het Russische alfabet.

Algemene academische hulpbronnen
De website van professor Schaeken heeft ook een document over het translitereren van Cyrillisch naar het Nederlands en andere Europese talen en een handleiding over het schrijven van een werkstuk Slavische taalkunde.
Een concurrent van onze geliefde universiteit, de RUG, heeft een relatief complete gids over academisch schrijven.
Als je naar Russische academische artikelen, recensies, of stukken van boeken zoekt, is Cyberleninka een goede plek om te starten.

Reacties zijn gesloten.