Over MOST

Welkom op de website van MOST, de Leidse studievereniging van Slavische Talen & Culturen en Ruslandkunde. MOST, zowel een afkorting van Мы Объединяем СТудентов – ‘wij verbinden studenten’ – als het Russische woord voor ‘brug’, is in 1997 opgericht met het doel de studenten en docenten van de beide studies nader tot elkaar te brengen. Die verbondenheid blijkt vooral bij jaarlijkse activiteiten als de eerstejaarsdag, het traditionele kerstdiner en de afsluitende barbecue, waar studenten en docenten op informele wijze met elkaar omgaan.

Voor onze leden organiseren wij allerlei activiteiten die verband houden met Slavische talen en culturen (met name de Russische). Een voorstelling van Tsjechovs De meeuw in de Koninklijke Schouwburg, een opera­uitvoering van Het Zwanenmeer van Tsjajkovski, een wodkaproeverij, een thema-­avond over een Balkanland, lezingen en debatten door Ruslandkundigen. Iedere maand organiseren wij een filmavond waarop we een Russische film vertonen, vaak afkomstig uit onze eigen videocollectie. Enige kennis van de Russische taal is wenselijk, maar allerminst een vereiste.

Naast studiegerelateerde activiteiten besteden wij uiteraard ook aandacht aan de sociale kant van het studentenleven. Na activiteiten doen we een drankje in de stad, en de feestcommissie organiseert jaarlijks, naast het al genoemde kerstdiner en de barbecue, een spectaculair eindfeest. Daarnaast organiseert de reiscommissie ieder jaar een reis naar een stad in het Slavische taalgebied.

Met vriendelijke groet,
Het Most-­bestuur

Reacties zijn gesloten.